Pallontallaajat.net
Valikko
Maailmanympärimatka Road trip USA

Mahtava Antelope Canyon

Yhtenä kohteena meidän road tripillä oli Arizonassa Navajo Intiaanien mailla sijaitseva Antelope Canyon. Kyseisessä kohteessahan voi vierailla joko Upper tai Lower Antelope Canyonissa. Pitkään pohdittiin kumpaan kanjoniin mentäisiin tutustumaan, sillä molemmat kanjonit vaikuttivat näkemisen arvoisilta. Molempia kanjoneita nimittäin kehuttiin kovin netissä ja useiden kirjoitusten perusteella sain sellaisen kuvan, että Upper Antelope Canyon on se yleisemmin vierailtu kohde. Sinne liput olisivat maksaneet jopa 40 dollaria, joten me päätettiin lopulta suunnata Lower Antelope Canyonille, joka oli puolet halvempi. Kyseisiin kanjoneihin ei siis pääse ilman opasta, joten lippu on pakko lunastaa, jos haluaa kanjoneissa vierailla. Valokuvaajille olisi järjestetty molempiin kanjoneihin vielä erillisiä omia kierroksia, joiden aikana opas antaa mahdollisuuden kuvata kolmijalalla ja opastaa oikeiden paikkojen löytämisessä ja kuvakulmien valitsemisessa. Varmasti mielenkiintoinen kierros valokuvaajille.

Me mentiin siis Dixie Ellisin järjestämälle 20 dollarin Lower Antilope Canyon tourille ja vähän jännitettiin millainen opas meille sattuisi. Olin nimittäin lukenut kauhutarinoita oppaista, jotka hoputtivat ryhmäänsä niin ettei kuvia kerennyt ottaa. Pahimmillaan opas jopa pilasi kuvat kävelemällä suoraan kuvaan ja siten hoputti ihmisiä eteenpäin. Etukäteen uhiteltiin keskenämme, että “me ei sitten varmasti lähdetä pois ennen kuin ollaan saatu rauhassa kiertää, ihan sama mitä oppaat sanoo”.  Ryhmiä lähti liikkeelle noin 15min välein, joten sekin vähän huoletti miten täyttä kanjonissa tulisikaan olemaan. Meidän onneksi meille sattui kuitenkin ihan älyttömän ihana opas. Hän antoi meidän ihan rauhassa ottaa kuvia ja muutamaan kertaan jopa tarjoutui ottamaan meistä ryhmäkuvan. Lisäksi hän kertoi erittäin hyvin miten kanjonit ovat muodostuneet aikojen kuluessa ja veden virratessa. Opas sanoi paikan olevan hänelle erityinen myös siitä syystä, kun hänen isänsä oli ensimmäisiä oppaita kanjoneissa johdattaen National Geographic-lehden kuvaajia kanjoneihin. Aikana, jolloin kanjoneihin kiivettiin köysien avulla ja jolloin turistimassat eivät olleet vielä löytäneet tätä kohdetta. Nyt turisteja parveili kymmennitäin ja kanjoneihin pääsi kipuamaan rappusia pitkin.

g0070407

img_2463

img_2461

dsc_0133

Kierros alkoikin kipuamalla rappusia n.35 metriä alas kanjoneihin. Me jättäydyttiin ryhmän hännille, jotta voitaisiin rauhassa ottaa kuvia ja ihastella näkymää. Meidän ryhmäkin oli mukavan pieni: 15 ihmistä. Kaiken kaikkiaan kierros kesti reilun tunnin verran ja matkaa kertyi noin 2km. Huvittavaa oli, että meitä aikaisemmin lähtenyttä ryhmää ei näkynyt missään eli olivat kiertäneet kanjonit paljon nopeammin kuin me. Onneksi siis ei oltu siinä ryhmässä. Saatiin kierrellä melko tyhjässä kanjonissa omaa tahtia. Takana tulevan ryhmän opas joutui tosin muutamaan kertaan meitä hoputtamaan, mutta se ei haitannut.
dsc_0286canyong0150545fdhimg_2604befunky-collageoujbefunky-collageasfgopr0429seuraavadsc_0366

Olin alunperin ymmärtänyt, että useimmiten turistit vierailevat Upper Antelope  Canyoneilla, koska maasto on siellä helpompi kulkuista. Mielestäni tämä Lower Antelope Canyon ei ollut mitenkään erityisen vaikeakulkuinen. Toki matkan aikana piti kiivetä rappusia ylös ja alas ja muutamia kapeita kohtia siellä oli, mutta muuten ihan helposti pääsi etenemään. Kannattaa tietysti varata hyvät kengät mukaan, mutta mitään vaelluskenkiä ei todellakaan tarvita. 🙂

Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka ja yksi road tripin kohokohdista.

-Senni
nimetön

 

 

 

dsc_0300

“pönöttäkää siinä aukossa”

Saatat myös pitää näistä

3 Kommenttia

  • Vastaa bestornothing syyskuu 25, 2016 at 23:16

    Mahtavia kuvia ☺

  • Vastaa Surullinen_lukutoukka joulukuu 25, 2016 at 16:17

    Teidän blogi liian hiljainen paha mieli tulee lukijalle kun ei ole luettavaa :”(((

  • Vastaa Teemunuotiolla tammikuu 30, 2017 at 01:35

    Vaadimme lisää tarinoita maailmalta!

  • Vastaa