Pallontallaajat.net
Valikko
Maailmanympärimatka Road trip USA

Road Trip Los Angelesista San Franciscoon

Meidän road tripin ensimmäisenä “päämääränä” oli ajella Los Angelesista San Franciscoon. Mitään sen tarkempia suunnitelmia meillä ei reitin tai majoituksen suhteen ollut. Tai no, Los Angelesissa Panu huomasi, että San Josen jääkiekkopeliin sai vielä lippuja, joten toteutettiin Panun lapsuudenaikainen unelma ja ostettiin liput NHL-peliin.  (Panun edit: ei mikä tahansa San Jose peli vaan läntisen konferenssin finaali San Jose Sharks vs. St. Louis Blues) Eli meidän oli siis oltava San Josessa 21.5. peliä varten. Se oli ainut aikataulutettu meno tämän road tripin aikana.

Aika pitkälti päivät noudattivat samaa kaavaa; aamusta ylös, ajamista, pysähtymistä kivoihin paikkoihin, ajamista, pysähtyminen syömään, ajamista, pysähtyminen johonkin paikkaan jossa oli netti, jotta saatiin varattua yölle majoitus ja lopulta kohti majoitusta. Ei siis suunniteltu oikeastaan mitään etukäteen, jossa oli sekä hyvät että huonot puolensa. Toisaalta meillä oli vapaus tehdä mitä haluttiin, mutta toisaalta jokailtainen yöpaikan etsiminen ja varaaminen aiheutti toisinaan pieniä erimielisyyksiä porukan ollessa väsynyt päivän ajamisesta ja hotellien laajasta valikoimasta. Yövytiin matkan aikana perushostelleissa/-hotelleissa, joissa oli kaksi parisänkyä. Hinta pyöri noin 100-140 eurossa per yö. Maisemat ajoreitin aikana olivat niin mielettömät ettei niitä voi sanoin kuvata. Antaa kuvien puhua puolestaan vaikka eivät nekään vedä vertoja live näkymälle.

19.5.-20.5

Lähdettiin iltapäivästä ajelemaan pois Los Angelesista vailla tarkempaa päämäärää. Ei me kovin pitkälle keretty ajella, sillä pysähdyttiin Malibuun miettimään mihin meidän kannattaisi jäädä yöksi. Ajettiin ensimmäiseen Starbucksiin nettiin etsimään majoitusta, joka hetken pähkäilyn ja etsimisen jälkeen löytyikin n. 100km päästä Santa Barbarasta. Juotiin kahvit loppuun, hypättiin autoon ja lähdettiin kiitämään kohti Santa Barbaraa. Ennen poistumista Malibusta käytiin vilkaisemassa Malibu Lagoon state beach, joka osoittautui perusrannaksi.

malibu

20.5.-21.5.

Herättiin aamutuimaan, nautittiin huoneen hintaan kuuluva sokerihuurteinen aamupala ja startattiin auto liikkeelle. Tämän päivän päätepisteeksi muodostui n. 240km päässä oleva Pacific Grove. Matkalla pysähdeltiin aina, kun huomattiin jotain pysähtymisen arvoista. Voin sanoa, että matkan aikana pysähdeltiinkin paljon lähinnä maisemien takia. Ei  tätä länsirannikon reittiä turhaan kutsuta yhdeksi parhaista road tripeistä. Meille sattui vielä ihan älyttömän hyvä keli, aurinko paistoi ja oli kirkasta. Lisäksi nähtiin merimursuja, hauskannäköisiä lötköttelijöitä vaikka haisivatkin ihan hirveälle.  Matkan aikana pysähdyttiin mm. muutamalla eri pierillä,  Pfeiffer Beachilla, McWay Fallsilla ja Bixby Creek Bridgellä. Nuo kaksi viimeistä taitavatkin olla tuon reitin muutamia vierailluimpia ja kuvatuimpia kohteita. Meille tuli yllätyksenä, että useimmista paikoista oli maksettava jonkinnäköinen puistomaksu. Esimerkiksi Pfeiffer Beachilla maksu oli 10 dollaria ja samanverran olisi ollut McWay Fallsin lähistöllä, jos emme olisi jättäneet autoa vähän kauemmaksi.
DSC_1598

DSC_1615

IMG_20160520_144511

GOPR7974

G0188034

SAM_4235

nimetön

IMG_20160520_185359

IMG_1802

G0258232
GOPR8263

 

21.5.-22.5.

Aamusta herättiin taas aikaisin, sillä päivän aikana oli tarkoitus keretä iltapäiväksi reilun 100km päähän San Joseen katsomaan jääkiekkopeliä.  Aamusta käytiin vielä katsastamassa Pebble Beach, jonkä läheisyydessä meidän hotelli oli. Aivan ihana ranta! Siellä olisi voinut viettää pidemmänkin ajan ja nauttia vaikka piknikiä rannalla. Samalle suunnalle osui “17 mile drive”, jonka varrella bongattiin muutama sarvipää.

DSC_1731

DSC_1828

DSC_1855

IMG_1943

Ajeltiin Pacific Grovelta suorinta tietä San Joseen, jotta kerettäsiin varmasti peliin. Peliin kerettiin ja hieno kokemushan se oli. Halli oli täynnä porukkaa ja ennen peliä hallissa oli pre-show, jossa nostatettiin tunnelmaa. Kaikille katsojille oli jaettu rannekkeet, jotka vilkkuivat musiikin tahdissa ja jäähän heijastettiin kuvia ja tekstejä. Ei Suomessa ihan tuolla tavalla pelejä aloiteta. Lisäksi ennen peliä hallin ulkopuolella oli alue, jossa jaettiin ilmaiseksi kannustusflaijereita ja tehtiin kasvomaalauksia Sharksien kannustukseksi. Pakkohan se oli itsekin kasvomaalaus käydä hakemassa.  San Jose hävisi kotiyleisön harmiksi 3-6, mutta meidän iloksi St. Louisin Lehterä teki maalin. Suomi mainittu, torilla tavataan. 😀 Jääkiekon katsominen ei meidän osalta päättynyt tähän iltaan vaan seuraava aamukin kului kiekkoa katsellessa. Huoneen luovuttamisen jälkeen jäätiin hotellin aulaan katsomaan jääkiekon mm-loppuottelua Suomi-Kanada ja me kaikkihan tiedetään miten se peli päättyi..

IMG_20160521_144640

DSC_1910

DSC_1920

 

22.-24.5

San Josesta ajeltiin Santa Cruziin, jossa pysähdyttiin muutamaksi tunniksi syömään ja kiertelemään rantaa. Muuten jatkettiinkin rannikkoa pitkin San Franciscoon muutaman pysähdyksen kautta. Illalla kerettiin vielä näkemään reissun ensimmäinen hieno auringonlasku.

DSC_1954

GOPR8396

SAM_4283

GOPR8263

 

Me siis ajeltiin Los Angeleista San Franciscoon kolmessa päivässä. Melkoista sykkimistä, toteaa varmasti moni, mutta meille tahti oli hyvä. Edettiin, kun haluttiin ja pysähdeltiin aina, kun koettiin jonkun olevan pysähtymisen arvoinen paikka. Nähtiin toki paljon, mutta paljon jäi myös näkemättä. Varmasti samaan reittiin saa käytettyä tuplasti ellei jopa triplasti enemmän aikaa mitä me käytettiin ja ehkä jälkikäteen ajateltuna oltais itsekin voitu olla muutama päivä enemmän reissussa ja tosiaan nauttia vaikka piknikiä jollain upealla rannalla. Noh seuraavalla kerralla sitten. 😉

-Senni

nimetön

 

 

 

DSC_2004

“Birds, birds, birds”

 

 

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Metzieh syyskuu 3, 2016 at 11:18

  Hah meillä kävi pieni äksidentti tuon Julia Pfeiffer beachin maisemissa kun kaveri olisi halunnut kuvan siinä jossakin kaiteen reunalla ja rymysi sitten sinne pusikkoon. Pusikon kasvi osottautui myrkylliseksi ihottumaa aiheuttavaksi yllätykseksi 😀

  – Maria
  http://tinytrek.blogspot.fi/

 • Vastaa senni syyskuu 3, 2016 at 18:33

  Haha voi ei! Toivottavasti tuli edes hyvä kuva. 😀 Täydellisen kuvan saaminen voi toisinaan johtaa vaarallisiinkin tilanteisiin.. 😉

 • Vastaa bestornothing syyskuu 8, 2016 at 00:04

  Uskon sen kun teidät tietää ja tuntee.

  • Vastaa senni syyskuu 12, 2016 at 17:41

   Haha, mitä vain täydellisen kuvan vuoksi! 😉

  Vastaa