Pallontallaajat.net
Valikko
Kaupunkiloma Maailmanympärimatka USA

Kiertelyä New Yorkissa

Ensimmäinen päivä New Yorkissa oli varsin onnistunut, nähtiin paljon ja kelikin oli ihanan aurinkoinen. Kaikki tosin paloimme auringossa, kun emme Suomen keväässä olleet nähneet aurinkoa vähään aikaan ja emme siis älynneet, että aurinkorasva vois olla ihan jees juttu jo näin toukokuussa. Noh onneks oli kuitenkin vaatetta sillein päällä ettei palanut kuin naama.

New Yorkin toinen päivä käynnistyi vierailulla Empire State Buildingiin, joka oli lyhyen kävelymatkan päässä meidän New Yorker hotellilta. Päätettiin lähteä heti aamusta vierailemaan tähän legendaariseen maamerkkiin, koska haluttiin välttää mahdolliset ruuhkat. Tämä kannatti ja päästiinkin kävelemään käytännössä suoraan ulko-ovilta hissiin ja sitä kautta ylös. Ostettiin liput sekä top että main deckille, joka osoittautui hieman typeräksi valinnaksi. Lippu main deckille eli kerrokseen 86 olisi kustantanut 32 dollaria kun taas lisäämällä lipun hintaan 20 dollaria pääsi vierailemaan myös top deckillä kerroksessa 102. Ostettiin hetken pohdinnan jälkeen tuo kalliimpi lippu. Mentiin ensin hissillä main deckille, josta pääsi ihailemaan New Yorkia yläilmoista. Siellä vietetyn ajan jälkeen jatkettiin matkaa top deckille, joka oli meidän mielestä kyllä aivan turha. Sieltä näkee käytännössä aivan samat maisemat kuin alempaakin, mutta ylempänä maisemia ihaillaan likaisten ikkunoiden läpi. Eli vinkkinä vaan kaikille, säästäkää 20 dollaria ja vierailkaa vaan main deckillä. Meille se oli ainakin riittävä eikä saatu lisäarvoa siitä top deckistä. Mutta ihan mielettömät maisemat oli sieltä ylhäältä main deckiltä!

DSC_0849

G0156383

BeFunky Collagesd

 

Empire State Buildingin jälkeen tarkoituksena oli hypätä uudestaan turistibussin kyytiin, koska meillä oli käytössä kahden päivän liput. Käppäiltiinkin lähimmälle pysäkille ja jäätiin odottamaan bussia, joka saapuikin melko pian. Bussin yläkerta (oli aurinkoinen keli niin haluttiin ylös istumaan) oli kuitenkin aivan täysi, joten päätettiin jäädä odottamaan seuraavaa bussia. Sitä ei kuitenkaan kuulunut vähään aikaan ja kysyttiinkin seuraavan bussin aikataulusta kyseisen firman työntekijältä, joka päivysti samaisella pysäkillä. Nainen sopotti jotain, että on niin kovat ruuhkat eikä bussit pääse läpi, mutta seuraavan pitäisi olla tässä noin kymmenen minuutin päästä. Jatkoi vielä aurinkoisesta kelistä ja siitä miten se on saanut kaikki liikenteeseen, mutta dont´worry bussiyhtiöllä on kaikki bussit liikenteessä, jotta kaikki pääsevät kiertelemään. No eihän se bussi ollut pysäkillä kymmenen minuutin päästä. Odottelimme kyseisellä pysäkillä noin 40min jona aikana toisen turistibussiyhtiön busseja pyyhälsi ohi tasaisin väliajoin.. Veikkaan ettei meidän valitsemalla yhtiöllä ollut kuin muutama hassu bussi pyörimässä alueella. Noh lopulta kuitenkin bussi saapui pysäkille ja jäätiin alakertaan istumaan, koska yläkerta oli taas täysi. Bussiin hyppääminen oli kuitenkin yhtä tyhjän kanssa. Kaupunki tosiaan oli ihan jumissa erilaisista ruuhkista ja me istuskeltiin kuumassa bussissa paikoillamme. Huvittavinta on nimittäin se, ettei bussikuski suostunut aluksi pyynnöistä huolimatta laittamaan ilmastointia päälle, koska niitä sai kuulema käyttää vain kesä- ja heinäkuussa ja nyt oli vasta toukokuu… Pienen mutinan jälkeen äijä kuitenkin tökkäsi ilmastoinnin päälle. Bussi ei kuitenkaan viilentynyt ja päätettiinkin hypätä bussista pois seuraavalla pysäkillä, jottei koko päivä kuluisi kuumassa bussissa istumiseen. Näin jälkikäteen mietittynä tuo kahden päivän lippu oli meille vähän turha, kun toisen päivän bussiajelut rajoittuivat tosiaan tuohon muutaman korttelin kyydissä istumiseen. Oma vika sinällään, kun ei heti aamusta hypätty bussiin ja uudelle kierrokselle, mutta nyt kävi näin. Ensimmäinen päivä oli kuitenkin hyvä turistibussipäivä. 🙂

Bussin jälkeen päädyttiin metroon, ajeltiin lähelle Central Parkia ja vuokrattiin pyörät kolmeksi tunniksi. Niillä oli kätevä käydä tutustumassa puistoon, suosittelen ehdottomasti!  Puistostakin löytyi monia elokuvista tuttuja paikkoja, joten ainakin meikäläinen oli ihan innoissaan siellä kuvailemassa ja kuvittelemassa eri elokuvakohtauksia tuttuihin paikkoihin.  Puistoon tutustuminen päätettiin vielä pienellä piknikillä, kun haettiin läheisestä pitseriasta pitsat. Tai no, pojat haki toisesta pitseriasta ja me kadun toiselta puolelta toisesta. Oli ilmeisesti halvempaa ja lihaisampaa pitsaa tien toisella puolen, haha. Mut täytyy sanoa et Central Park oli ehdottomasti yks mun lempparipaikoista New Yorkissa.

G0196491

GOPR6571

DSC_0934

DSC_0938

G0206529

DSC_0931

 

Illalla suunnattiin Bronxiin katsomaan New York Yankeesin baseball ottelua. Vastassa heillä oli Kansas City Royals. Pelin kohokohta oli ehkä se vaahtomuovisormi (kuten varmaan kuvistakin näkyy). Muuten peli oli melko tylsää seurata ja olut oli kallista (11 dollaria tuoppi). Ihan kiva kokemuksena kuitenkin ja ehkä tunnelmaan vaikutti se, että kyseessä oli kauden avauspelejä. Yleisöäkin oli melko vähän paikalla. Hassuna yksityiskohtana on mainittava se ettei kyseiseen peliin saanut viedä gopro-kameraa, mutta kaikki muut kamerat oli ok.  Meillä oli mukana gopro ja turvatarkastuksessa käskettiin viemään se läheisen fanikaupan turvalokeroihin säilytykseen pelin ajaksi, koska sisälle sitä ei saisi viedä. Hyvän bisneksen paikallinen kauppa siitä saanut itselleen, sillä monia muita oli meidän lisäksi jonossa viemässä ties mitä kaupan lukollisiin kaappeihin ja siitäkin lystistä sai maksaa 12 dollaria per lokero.

DSC_0983

IMG_20160512_184911

DSC_1041

DSC_1003

 

Siinäpä sitä toisen päivän New Yorkin kohokohtia. 🙂

nimetön

 

 

IMG_20160512_174128

“Kattele silleen miettivästi taivaalle”

Saatat myös pitää näistä

2 Kommenttia

 • Vastaa Anna / 270 Degrees elokuu 24, 2016 at 20:18

  Ihana New York! Ihana Central Park! <3 Ah, mitä tunnelmaa, nousi omat vuoden takaiset Nykin matkamuistot mieleen näistä kuvista 🙂

  • Vastaa senni elokuu 25, 2016 at 17:35

   New York on kyl mieletön, niin paljon kaikkea ihanaa! Ehdottomasti useamman vierailun arvoinen kohde. 🙂

   -Senni

  Vastaa